5 tips voor rioolonderhoud

Om uw riool in een goede staat te houden, is het verstandig zo min mogelijk troep door de afvoer te spoelen en rioolonderhoud uit te voeren. Op deze manier vermindert u het risico op problemen met het riool. Mocht er toch een verstopping in uw riool zitten, dan wordt u als bewoner verantwoordelijk gesteld. Ook als de hoofdleiding onder uw woning is verzakt en verstopt raakt, bent uw verantwoordelijk voor de reiniging en de eventuele reparatiewerkzaamheden.

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen voor wat betreft rioolonderhoud. Om uw riool in goede conditie te houden zijn de volgende tips te gebruiken.

  1. Zorg ervoor dat de bladvangers in uw dakgoten niet verstopt raken. Om dit te voorkomen kunt u het beste met enige regelmaat de bladeren uit de goot halen.
  2. Spoel geen etens- en vetresten door de gootsteen. En ook niet door het toilet.
  3. Onderhoud uw riool maandelijks door deze te reinigen met soda en azijn. Lees op riool ontstoppen hoe dat moet.
  4. Gebruik geen chemische ontstoppers om uw riool te onderhouden. Ook niet voor het reinigen van uw terras.
  5. Probeer zoveel mogelijk (lange) haren uit het doucheputje te houden. Deze zorgen snel voor een verstopping. Indien mogelijk is het verstandig om te douchen met een stop in de afvoer.

Rioolonderhoud tot aan het gemeentelijk riool

Waarschijnlijk heeft u in uw voortuin of bij de gevel één of twee huisaansluitleidingen. U bent verantwoordelijk voor deze buizen tot het ontstoppingsstuk. Bij het ontstoppingsstuk begint het openbare riool waarvoor de gemeente verantwoordelijk is.
De gemeente heeft een aantal taken wat betreft het riool. Zij is verantwoordelijk voor het reinigen, inspecteren, repareren of vervangen van het openbare riool. Daarnaast berekent de gemeente of het riool het regen- en afvalwater nog kan verwerken.

Wilt u graag hulp bij werkzaamheden aan uw riolering? Bel dan Riool Direct Rioolontstoppingsbedrijf op 085 - 106 14 33. Met ruim 18 jaar ervaring zijn wij uw vakman qua rioolonderhoud.

February 26, 2021
« Terug naar pagina overzicht