Ontstoppen Rotterdam

Ontstoppen is de uitweg bij een verstopte of langzaam doorlopende afvoer. Wordt u moedeloos van langzaam weglopend afvalwater of die indringende rioollucht? Neem dan contact op met Folstra B.V. en laat ons uw ergernissen wegnemen.

U kunt een rioolontstoppingsbedrijf inschakelen bij verschillende soorten verstoppingen. We doen meer dan alleen het hoofdriool ontstoppen. Ook in het geval van een verstopte afvoerleiding van de gootsteen, hemelwaterafvoer, wc of douche helpen we u met ontstoppen. U kunt ons bellen op 010 - 600 11 18 of een offerte aanvragen via het contactformulier. Dan rekenen wij snel af met die vervelende verstopping.

Werkwijze bij ontstoppen afvoer Rotterdam

Wanneer we worden ingeschakeld voor ontstoppen gaat het meestal om een verstopte afvoerleiding. Dat kan de afvoer van de douche, het bad, de gootsteen, de keuken, de wc, de wasmachine of de regenpijp zijn. Als er een blokkade ontstaat door een opeenhoping van vuil kunnen ze allemaal gemakkelijk verstopt raken.

Uiteindelijk is niet iedere verstopping even hardnekkig. Een lichte verstopping kunt u uitstekend met eigen methoden bestrijden. Het is wel goed om terughoudend te zijn met chemische middelen. Sommige kunnen ook schadelijk zijn voor uw afvoerleidingen. Mocht uw eigen methode niet tot het gewenste resultaat leiden kan een ontstoppingsbedrijf de leiding meestal redelijk eenvoudig weer vrij maken.

Om een smalle afvoerleiding te ontstoppen maken we gebruik van een verenmachine. We laten de veer in de afvoer en rollen deze uit tot we bij de plek van de verstopping zijn gekomen. Vervolgens prikken we de blokkade door en halen de veer terug. Zodra we de veer weer hebben ingerold spoelen we de laatste resten van de blokkade weg. En controleren we of de verstopping echt verholpen is.

Werkwijze bij ontstoppen riool Rotterdam

Bij het ontstoppen van een bredere afvoerleiding of het riool gaan we doorgaans wat anders te werk dan we bij een smalle afvoerleiding doen. Dat heeft te maken met de breedte van de standleiding van de riolering. Deze is te breed voor een verenmachine. Daarom gebruiken we in deze gevallen hogedrukreiniging om de verstopping te lijf te gaan.

We beginnen met het maken van een opening in de rioolbuis. Vervolgens gaan we met een camera naar binnen om de verstopping te lokaliseren. Nadat we een inschatting hebben gemaakt van de ernst en de locatie van de verstopping laten we een roterende spuitkop aan een veer naar binnen. Deze spuitkop spuit water met hoge druk door het riool en lost op die manier de verstopping op.

Hoe we de verstopping uiteindelijk ook aanpakken, we proberen er altijd voor te zorgen dat u zo min mogelijk overlast ervaart. Stank is meestal niet te vermijden. Al is deze in de meeste gevallen al aanwezig vanwege de verstopping. In de meeste gevallen kunnen we de verstopping wel binnen een half uur oplossen zonder daarbij veel viezigheid naar boven te halen.

Voorkom de noodzaak tot ontstoppen in Rotterdam

De meest voorkomende reden om te moeten ontstoppen is een opeenhoping van vuil in afvoerleidingen. Haar, zeepresten, vet en ander vuil klit naar verloop van de tijd samen aan de binnenzijde van de afvoerleidingen en veroorzaakt op deze wijze een blokkade. Naast samengeklit vuil kan een verstopping ook veroorzaakt worden door een verzakte riolering of ingegroeide boomwortels.

Om er voor te zorgen dat de afvoer niet verstopt raakt kunt u zelf ook het nodige doen. Houd bijvoorbeeld goed in de gaten wat u allemaal door de afvoer spoelt. Gebruik een zeefje tegen etensresten, spoel vet niet zomaar door de gootsteen en spoel niets door de wc dat niet in het riool thuishoort.

En mocht u graag het zekere voor het onzekere willen nemen kunt u het riool ook preventief laten reinigen. Daarmee kunt u een verstopping in de meeste gevallen voorkomen. Een bijkomend voordeel is dat we zwakke plekken die op korte termijn voor problemen zouden kunnen zorgen kunnen herstellen nog voor er daadwerkelijk problemen ontstaan.

Contacteer Folstra B.V. bij een verstopping in Rotterdam

Bent u er toch niet in geslaagd om een verstopping te voorkomen? Laat Folstra B.V. dan uw afvoer ontstoppen in Rotterdam. Het type verstopping doet er verder niet toe. Of het nou gaat om de hemelwaterafvoer, de wc, de gootsteen of het riool zelf, wij hebben voor alle verstoppingen een geschikte ontstoppingsmethode.

Neem contact op via 010 - 600 11 18 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Ook voor het aanleggen of repareren van uw riolering kunt u bij ons terecht. Wij lossen in Rotterdam en omgeving al uw rioolproblematiek op.