Riool ontstoppen Rotterdam

Het riool ontstoppen kunt u zelf proberen. Daar zijn een heel aantal manieren voor. Het is eerst zaak om te bepalen waar de verstopping zit. U heeft natuurlijk al opgemerkt dat het ergens niet doorloopt of heel slecht. U kunt dit ook bij de andere afvoeren testen door bijvoorbeeld een emmer water door de leiding te laten wegspoelen. Als dit de enige afvoer is kunt u zelf aan de slag gaan. Als echter blijkt dat het grootste deel van de afvoeren verstopt zitten doet u er verstandig aan om een erkend ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Tekenen van een verstopt riool onder uw woning zijn onder andere een borrelend geluid in de afvoeren bij het doortrekken van het toilet. Bij een complete verstopping van uw riolering kan het probleem ook nog bij de gemeente liggen. Als u weet waar het erfscheidingsputje zit, kunt u deze opmaken. Het kost wat moeite maar het kan u een bezoek van de rioolspecialist en een rekening schelen. Als er nog water in het erfscheidingsputje zit, zal de verstopping in het gemeentelijke riool zitten. Wanneer het putje droogstaat zit de verstopping in uw eigen riolering. In Rotterdam en omgeving kunt u Folstra B.V. inschakelen voor riool ontstoppen tot een camera inspectie. Wij zijn een allround rioleringsbedrijf.

Riool ontstoppen met een plopper

U kunt zelf een verstopt riool ontstoppen met de welbekende plopper. Deze hoort in elk gootsteenkastje thuis. Wat deze plopper doet is zorgen voor drukverschil in de afvoer waardoor de verstopping en aangekoekte resten loskomen. Door de plopper even in heet water te leggen zal deze soepeler worden en voor een betere afsluiting zorgen. Breng een natte doek aan op de eventueel aanwezige ontluchting. Maak een langzame en krachtige pompende beweging op en neer. Herhaal dit een aantal keer. Spoel vervolgens een halve emmer door de afvoer heen om losgekomen resten weg te spoelen en meteen te testen of het riool ontstoppen heeft gewerkt.

Riool ontstoppen met soda

Een verstopte riolering ontstoppen kan ook met soda. Met name bij een beginnen verstopping is deze manier effectief. Bij een complete verstopping is het effect een stuk kleiner. Om te beginnen is het verstandig om een volle waterkoker met kokend water door de afvoer te gooien. Op deze manier kan het aangekoekte losweken. Schep ongeveer een half kopje soda in de afvoer. Dit mag eventueel gemengd worden met een kopje water. Giet vervolgens ook een kopje azijn in de afvoer en laat dit mengsel ongeveer een kwartiertje inwerken. Spoel het vervolgens door met een grote hoeveelheid heet en/of kokend water. Zo test u wederom of de afvoer meteen weer open is. Het is ook aan te raden om dit te doen als u het riool ontstopt heeft met een ontstoppingsveer of plopper. Ontstoppen met soda zorgt er namelijk voor dat de overgebleven resten aan de afvoer ook loskomen.

Ontstoppen riool met een ontstoppingsveer

Als uw afvoer verstopt is geraakt door bijvoorbeeld een prop wc papier kunt u ook de ontstoppingsveer gebruiken. Dit is een soepele veer die relatief eenvoudig door de leiding te drukken is. Met het gebruik van een veer komen vooral de aangekoekte resten op de bodem van de afvoerleiding vrij. Het is zaak dat u de ontstoppingsveer voorzichtig in de afvoer aanbrengt. Bij verkeerd gebruik kan dit leiden dat een scheurtje of breukje in de afvoerleiding wat zorgt voor rioollekkage en bijbehorende rioolstank en rioolvliegjes. Spoel ook hier weer na met een paar liter heet of kokend water.

Riolering ontstoppen Rotterdam

Heeft u bovengenoemde methodes geprobeerd maar blijft uw riool verstopt zitten? Of wilt u een vervelend klusje als een verstopping gewoon liever uitbesteden aan een echte rioolspecialist? Neem dan in Rotterdam en omgeving contact op met de vakmannen van Folstra B.V.. Met ruim 17 jaar aan ervaring en de beschikking over de modernste apparatuur verhelpen wij elke verstopping. U kunt ons altijd telefonisch bereiken op 010 - 600 11 18 of door ons contactformulier in te vullen. Ook als de verstopping zich in het weekend of in de avond voordoet belt u ons. Wij hanteren namelijk geen weekend- en avondtarief.