Riool reparatie Rotterdam

Een riool reparatie is iets dat vaak volgt na het uitvoeren van een rioolinspectie. De aanleiding vaan een inspectie van de riolering zijn altijd rioolproblemen. Hieronder leest u wat de symptomen zijn die doorgaans leiden tot een rioolonderzoek.

Riool reparatie Rotterdam symptomen

In eerste instantie worden en rioolproblemen opgemerkt. Dit kan uiteenlopen van een zichtbare rioollekkage. Dit kan zijn omdat u vochtplekken op de muur of het plafond ziet. Maar ook kan een rioollekkage een vervelende penetrante rioollucht in huis veroorzaken. En als er sprake is van stilstaand water of de lekkage is dusdanig groot dan kunnen er ook rioolvliegjes uit het riool ontsnappen.

Als het een buitenriool betreft kan er ook sprake van van wortelgroei. Door de jaren heen kan een riolering flink in de verdrukking komen door groeiende wortels. Een andere mogelijke oorzaak is een rioolverzakking. Vooral na een langdurige droge periode is er een grotere kans op een rioolverzakking.

 

Rioolreparatie Rotterdam rioolinspectie

Om het probleem op te sporen zetten wij vaak een camera-inspectie of een rookdetectie in. Afhankelijk van de omvang van het probleem geven wij u een advies of een riool reparatie afdoende is, of dat er een gedeeltelijke rioolrenovatie nodig is. Hier spelen verschillende factoren een rol. De algehele staat (en vaak ouderdrom) van uw riolering. Dit is een belangrijke indicator van toekomstige rioolproblemen. Wat ook meespeelt is de manier waarop het riool is gelegd. Het is vaak geen toeval dat er op een bepaald gedeelte in uw riolering een probleem is opgetreden. Dit kan zijn omdat het niet goed op afschot ligt, of omdat er een te nauwe afvoerleiding ligt. Ook kan een scherpe bocht voor extra slijtage zorgen.

Riool repareren Rotterdam

Voor het riool repareren moet u dus zijn bij Folstra B.V.. Maar ook voor een verstopping kunt u ons ontstoppingsbedrijf inschakelen. Met 20 jaar ervaring en moderne apparatuur kunnen wij elk riool repareren. Wij hanteren geen weekend- en avondtarief. U kunt ons bellen op 010 - 600 11 18 om meteen een afspraak te maken. Als u liever contact heeft via de mail, vul dan even ons contactformulier in.