Rioolinspectie Rotterdam

Een rioolinspectie kan in verschillende situaties uitkomst bieden. De ervaren vakmannen van Folstra B.V. weten precies wanneer dit toegepast kan worden. Bij een steeds terugrekende verstopping is het waarschijnlijk dat er een probleem de afvoer/riolering is. Deze kan bijvoorbeeld te nauw zijn, een te scherpe bocht maken, maar ook kan deze door wortelgroei steeds terugkomen.

Inspectie riool mogelijkheden

Een rioolinspectie bij Folstra B.V. kan uitgevoerd worden door middel van een rioolcamera, ook wel camera inspectie genoemd. Of een rookdetectie. Afhankelijk van de problemen die u ervaart gecombineerd met de expertise van ons personeel maken we de keuze uit deze opties. De meest gebruikte manier van inspecteren is door middel van de rioolcamera. Hier is een camera gemonteerd op een lange slang welke het riool ingaat. Deze camera maakt beelden die boven de grond te zien zijn. Grote problemen aan uw riolering zoals een rioollekkage, verstopping, scherpe bocht of wortelgroei zijn zo snel waar te nemen. Boven de grond kunnen we met een zender de exacte locatie van de camera bepalen. Zo weten wij precies waar het probleem zich bevind en is er minimaal hak-, graaf-, en of breekwerk nodig. Voor beide partijen wel zo prettig.

Een andere manier om uw riool te inspecteren is door middel van een rookdetectie. Dit staat ook wel bekend als stankdetectie. Deze methode gebruiken wij voornamelijk als er vermoedelijke een zeer kleine lekkage optreed die met de camera inspectie niet te zien is. Wat men dan vaak waarneemt is een vervelende rioollucht en soms vochtplekken. Het is ook een overweging waard om deze methode in te zetten als de te verwachte plek van het rioolprobleem moeilijk te bereiken is met de rioolcamera.

Een andere toepassing van een rioolinspectie is om de staat van de riolering te bekijken. Omdat deze voornamelijk uit het zicht is weggewerkt en veelal onder de grond ligt biedt een camera inspectie uitkomst. Als u een woning of ander vastgoedobject overweegt aan te schaffen dat reeds op leeftijd is, kan het verstandig zijn om dit te inspecteren. Zo voorkomt u onverwachte kosten en kunt u wellicht nog iets aan de koopsom doen. Een dergelijke inspectie moet natuurlijk wel altijd in overleg met de eigenaar.

Rioolinspectie Rotterdam uitvoeren

Voor een rioolinspectie in Rotterdam schakelt u de rioolspecialisten van Folstra B.V. in. Met ruim 17 jaar aan ervaring en een modern arsenaal aan apparatuur sporen wij elk rioolprobleem op. U kunt meteen met ons een afspraak maken door te bellen op 010 - 600 11 18. Heeft u geen spoed maar wilt u wel graag onze vakkennis inschakelen? Dan kunt u ook even ons contactformulier invullen. Wacht niet met het opnemen van contact, want wij hanteren geen weekend- en avondtarief.