Rioollucht Rotterdam

We kennen allemaal die penetrante rioollucht wel. Niet alleen is dit erg vervelend natuurlijk. Het kan ook klachten als hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Een vieze rioollucht in huis duidt op een probleem met de riolering. Er kunnen verschillende oorzaken zijn die leiden tot rioolstank. Een verstopping kan problemen geven met de verwerking van uw afvoerwater wat stank uit het riool met zich mee kan brengen. Er kan ook sprake zijn van een rioollekkage. Hierdoor kan er vies water uit de afvoerbuis lopen wat een vieze stank met zich meebrengt. Als het gat zelfs groot genoeg is kunnen ook rioolvliegjes ontsnappen en wordt het probleem nog groter. Al met al genoeg reden om rioolstank in huis serieus te nemen en snel een professioneel ontstoppingsbedrijf in te schakelen. In Rotterdam en omgeving is Folstra B.V. al bijna 20 jaar uw betrouwbare rioolspecialist. U kunt ons bereiken op 010 - 600 11 18.

Rioollucht opsporen

Om de oorzaak van de rioollucht in huis op te sporen beschikken onze rioolspecialisten over meerdere technieken met bijbehorende apparatuur. Al deze methoden vallen onder de noemer rioolinspectie.

Rioolstank opsporen met camera-inspectie

In de meeste gevallen kunnen problemen aan het riool opgespoord worden door een camera-inspectie uit te voeren. Met een rioolcamera gaan wij de leiding in en maken wij beelden van de binnenkant van uw riolering. Deze beelden kunnen wij(en u ook) boven de grond op een scherm zien. Zaken als een verstopping, rioolverzakking of rioolbreuk zijn zo snel op te sporen. En dit allemaal zonder hak- en breekwerk. Met een zendertje in camera-kop kunnen we boven de grond de exacte locatie van de rioolcamera en dus het probleem vaststellen. Zo weten we precies waar een verstopping zit of rioolreparatie nodig is.

Rioollucht opsporen met rookonderzoek

Omdat rioolstank als door de kleinste lekkages kan komen geeft een camera-inspectie niet altijd de gewenste uitkomt. Dan hebben wij een nog nauwkeuriger alternatief achter de hand, namelijk de rookgenerator. Via een ontstoppingspunt blaast de rookgenerator milieuvriendelijke rook in uw uw riool. Op de plek waar de rioollucht in huis het sterkste is zal vermoedelijk ook de rook zichtbaar worden. Hoe dan ook wijst de plek waar de rook ontsnapt ook de plek van het rioolprobleem aan. Zo weten onze rioolexperts op welke plek er een rioolreparatie of rioolrenovatie nodig is.

Rioollucht in huis voorkomen

Om de kans op een rioollucht en dus rioolproblemen zo klein mogelijk te houden kunt u zelf een aantal zaken doen. Voorkom ten alle tijden het gebruik van chemische ontstoppers. Iedereen heeft de reclames op televisie wel eens gezien. Op korte termijn kan dit uw probleem inderdaad oplossen. Wat ze echter niet vertellen is dat het zo agressief is dat het ook rubbers, die zorgen voor een water- en luchtdichte afsluiting van uw riool aangetast worden. Zeker bij herhaaldelijk gebruik vergroot u de kans op een rioollekkage en dus rioolstank. Wij adviseren om uw riool schoon en vrij te houden om van tijd tot tijd uw riool te reinigen met soda en azijn. op de pagina riool ontstoppen. Natuurlijk kunt u ook een professionele rioolreiniging door Folstra B.V. laten uitvoeren.

Rioolstank verhelpen Rotterdam

Twijfelt u over de staat van uw riolering en wilt u graag een rioolinspectie uit laten voeren? Of heeft u last van een rioollucht in huis bij voorbeeld een langdurige droge periode? Schakel dan onze hulp in. U kunt ons bereiken op 010 - 600 11 18 en door ons contactformulier in te vullen. Blijf niet onnodig lang in de rioolstank zitten met de risico’s dat de problemen toenemen. Wij hanteren geen weekend- en avondtarief. En met bijna 20 jaar aan ervaring weten wij op het rioleringsgebied van de hoed en de rand.