Rioolreiniging Rotterdam

Een rioolreiniging kan gebruikt worde voor verschillende doeleinden. Meestal is dit omdat er een verstopping in de riolering zit. Maar ook preventief kan een rioolreiniging ingezet worden. Zo voorkomt u een volledig verstopt riool. Het is te adviseren om snel iemand in te schakelen als u tekenen van een beginnende verstopping waarneemt. Dan moet u denken aan een borrelende afvoer, water dat moeizaam wegloopt en misschien zelfs een rioollucht. Als u een camera-inspectie wilt inzette is het vaak ook nodig om eerst een rioolreiniging uit te laten voeren. Simpelweg omdat er vaak zoveel rommel aan de leiding zit dat gebreken moeilijk geconstateerd kunnen worden.

Zelf riool reinigen Rotterdam

In zekere mate is het mogelijk om zelf uw riool te reinigen. Zit de (beginnende) verstopping echter dit in het riool zal er toch een vakman langs moeten komen. Hiervoor kunt in Rotterdam en omgeving een beroep doen op Riool Direct Rioolontstoppingsbedrijf. Wat u zelf kunt doen qua rioolreiniging is de sifon schoonmaken of te werk gaan met soda. Beide kunnen effectief zijn voor het ontstoppen.

De sifon is de eerste scherpe bocht van de afvoer. Dit is dan ook de eerste plek waar vuil en resten zich kunnen ophopen. Nieuwe sifons zijn vaak van plastic en makkelijk los te draaien. Zo is de sifon eenvoudig te reinigen met een borstel en wat allesreiniger. Vergeet niet de haren uit het afvoer putje te halen. Deze zijn een voorname oorzaak van een verstopping. Alles wat u uit de afvoer kunt halen komt niet verderop in het riool vast te zitten. Dit zijn plekken waar u zonder benodigde apparatuur niet bij komt. Let er bij het demonteren goed op hoe alles vast zat. U zult niet de eerste zijn die een ringetje vergeet waardoor er een lekkage kan ontstaan. Eens per half jaar is doorgaans voldoende om een verstopping te voorkomen. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de intensiteit van het gebruik.

Een andere manier is om met soda aan de slag te gaan. Wat u nodig heeft is een kopje baking soda en een kopje azijn. En een aantal liter kokend water. U schept van het kopje soda zoveel mogelijk in de afvoer. Vervolgens giet u langzaam de azijn erbij, dit gaat bruisen. Laat het geheel 10 minuutjes tot een kwartier inwerken. Vervolgens spoelt u alles met kokend water door om achtergebleven vuil mee te nemen. Deze methode is vooral effectief voor het eerste deel van de afvoer. Hoe verderop in de leiding hoe minder goed de soda en azijn met elkaar kunnen reageren.

Mochten deze methodes niet helpen raden wij aan om een rioolspecialist in te schakelen. Het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen raden wij ten zeerste af. Deze producten doen meer schade aan uw afvoer dan dat u er profijt van heeft. Ook het niet professionele gebruik van een ontstoppingsveer raden wij af.

Rioolreiniging Rotterdam uitvoeren

Een tijdige rioolreiniging kan dus veel problemen voorkomen. In Rotterdam en omgeving is Riool Direct Rioolontstoppingsbedrijf uw vakman. Met ruim 17 jaar ervaring en moderne apparatuur kunnen wij u van elk rioolprobleem afhelpen. Een extra reden om ons in te schakelen is omdat wij geen weekend- en avondtarief hanteren. U kunt ons altijd telefonisch bereiken op 085 - 106 14 33. Wel onze vakkennis nodig maar geen spoed? Dan kunt u ook even ons contactformulier invullen.