Rioolvliegjes bestrijden Rotterdam

Rioolvliegjes zijn ons doorgaans minder bekend. Simpelweg omdat we er niet zo vaak mee in aanraking komen. Gelukkig maar! Deze vliegjes worden ook wel motmuggen en latrinevliegjes genoemd. Maar omdat ze in het riool leven is het in de volksmond vaak rioolvlieg. Ze zijn te herkennen aan de relatief grote vleugels ten opzichte van het harige lichaam. Toch zijn ze maar 5mm groot. Het zijn geen goede vliegers en zitten daaro veelal stil op dezelfde plek. Rottend materiaal zoals fruit, planten en bladeren zijn nodig om de vliegjes in leven te houden.

rioolvliegjes bestrijden Rotterdam

Oorzaken rioolvlieg in huis

De rioolvliegjes leven graag in een vochtige en koele omgeving, onze riolering. Omdat ze vooral ‘s avonds actief zijn is de kans dan het grootste dat u ze ontdekt. Maar hoe komen ze nou in uw woning terecht als ze normaal in het riool leven? De oorzaak is bijna altijd een rioollekkage. Omdat deze motmuggen slecht 5mm groot zijn kunnen ze uit de kleinste gaatjes ontsnappen. In veel gevallen gaan latrinevliegjes gepaard met een vervelende rioollucht.

Een defect aan de riolering is vaak de oorzaak van motmuggen. Het is zaak om de locatie van het riool lek op te sporen. Riool Direct Rioolontstoppingsbedrijf kan voor u een rioolinspectie uitvoeren. Door middel van een camera-inspectie worden er beelden van het riool gemaakt. Grote gebreken zoals lekkages of een verstopping kunnen zo ontdekt worden. Mocht dit niet lukken beschikken wij ook over de mogelijkheid om een rookdetectie uit te voeren. Deze methode is geschikt om zelf de kleine lekkages op te sporen.

Het is zaak om snel in actie te komen als u rioolvliegjes in uw woning aantreft. Eén motmug legt gemiddeld 200 eitjes per dag en komen na 2 tot 3 dagen al uit. Gelukkig leven ze niet langer dan 3 weken. Maar dat is genoeg tijd om een flinke plaag te veroorzaken. Veel mensen denken meteen aan een ongediertebestrijder als ze rioolvliegjes tegenkomen. Dit is een logische gedachte. Echter kan deze bestrijder niet de oorzaak van het probleem aanpakken. Als er enkele rioolvliegjes achterblijven is de kans reëel dat u er snel weer onder zit.

Gevolgen rioolvliegjes

Als u te maken heeft met een plaag van rioolvliegjes kan dat een serieus gevolg hebben voor uw gezondheid. Ze zijn niet alleen vervelend, maar ze dragen en verspreiden ook ziekmakende bacteriën. Rioolvliegjes bestrijden is daarom echt een must. De rioolvlieg bijt en steekt gelukkig niet. Maar door hun harige lichaam en vleugels blijven bacteriën makkelijk plakken die vervolgens door uw woning verspreid worden. Overal waar deze beestjes gaan zitten laten ze dit achter. Denk hierbij vooral aan voedingsproducten, aangezien dit ook hun voedingsbron is. Dus zodra er echt sprake is van een plaag, brengt dit gevaar voor de gezondheid met zich mee.

Rioolvliegjes voorkomen

Voor een echte grondige aanpak schakelt u de professional in. Door periodiek een rioolreiniging of zelfs een rioolinspectie uit te laten voeren verkleint u de kans op problemen aanzienlijk. Een ongediertebestrijder kan u helpen om snel de grootste plaag onder controle te krijgen. Maar het is noodzaak dat de oorzaak aangepakt word! Hiervoor heeft u een vakkundige rioleur nodig!
Om de kans op rioolvliegjes te verkleinen kunt u de volgende zaken proberen:

  • Sluit containers en prullenbakken hermetisch af.
  • Voorkom stilstaand water in bloembakken, kelders en kruipruimtes.
  • Dakgoten regelmatig reinigen.
  • Voorkom dat wasbakken droog komen te staan. Spoel deze regelmatig door.
  • Laat etensresten niet open achter.

Wilt u graag uw riolering laten reinigen neem dan contact op met Riool Direct Rioolontstoppingsbedrijf. In Rotterdam en omgeving kunt u een beroep op ons doen. Heeft u een spoedklus? Wacht dan niet met contact opnemen. Wij hanteren geen weekend- en avondtarief. U kunt ons bellen op 085 - 106 14 33 of ons contactformulier even invullen.