Ongename stank in uw riool

Wanneer er een onaangename rioolgeur in uw huis aanwezig is, kan dit wijzen op problemen met de rioolleidingen. Wanneer u begint met het controleren van de afvoeren of sifons, kunt u kijken of er sprake is van een verstopping. Als u de sifons reinigt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Als de geur echter blijft hangen, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is aan te raden om onmiddellijk een gekwalificeerd rioolbedrijf te bellen om het probleem op te sporen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste expertise, kennen de klappen van de zweep en maken gebruik van geavanceerde apparatuur om de klus veilig en efficiënt te klaren. U kunt rekenen op de experts, zij nemen het probleem van u over en zorgen ervoor dat het opgelost wordt zonder dat u zelf in actie hoeft te komen.

Verklaringen voor de rioolgeur in uw woning

Rioolleidingen kunnen verschillende oorzaken hebben voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Rioollucht in uw huis kan verschillende oorzaken hebben:Een mogelijke oorzaak van rioollucht in uw huis is de beschadiging of verzakking van de riolering door werkzaamheden. Hierdoor kunnen scheuren ontstaan waardoor rioollucht uw woning kan binnendringen.

Hoe ontstaat de geur: verstopping in de afvoer

Een verstopping in leidingen of afvoerputjes is vaak de boosdoener als het gaat om een vervelende rioollucht in uw huis. Een verstopte leiding kan de oorzaak zijn van een slechte afvoer van water uit uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er vervelende geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook mogelijk zijn dat het riool zelf, in plaats van een leiding, geblokkeerd is. Vraag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een verstopping in het riool. Indien dit zo is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere assistentie.

Lek in leiding

Als er een lek is in uw afvoer, kan vervuild water en de daarmee gepaard gaande vieze geur uw woning betreden. Dit kan leiden tot overlast door stank en uiteindelijk tot schade door water. Het is daarom noodzakelijk om professionele hulp van een rioleringsbedrijf in te schakelen om verdere schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat uw afvoer goed geventileerd kan worden

Een optimale ventilatie van uw afvoer is noodzakelijk. De meest gangbare methode hiervoor is een afvoerpijp op het dak van uw woning. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw woning binnenkomen.

Zorg ervoor dat de afvoerpijp goed functioneert door hem regelmatig te gebruiken

Om te voorkomen dat de rioollucht uw huis binnenkomt via de wc-afvoer, is het noodzakelijk om een waterslot te hebben. Het waterslot wordt ook wel stankslot of sifon genoemd. Als een afvoer lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot uitdrogen, wat ervoor zorgt dat de rioollucht ongehinderd uw huis binnenkomt. Door regelmatig water door de afvoeren te spoelen, kunt u voorkomen dat dit gebeurt.

Voorkom dat er een onaangename geur in uw rioolleidingen hangt

Een rioollucht in uw huis kan door diverse factoren worden veroorzaakt. Vaak ontstaan verstoppingen door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Om verstoppingen te voorkomen, is het raadzaam om regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1118

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Een verstopping in uw gootsteen
> Hoe u een defecte riolering kunt herkennen en uw te ondernemen acties
> Hoe kunt u rioolvliegjes bestrijden