Teamfoto Folstra B.V.
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Rotterdam, hoofdvestiging Hoogvliet Rotterdam
Ongename stank in uw riool Redactie, 30 december 2023
Folstra B.V.: uw rioleur in Rotterdam en omgeving!

Wanneer er een onaangename rioolgeur in uw huis aanwezig is, kan dit wijzen op problemen met de rioolleidingen. Wanneer u begint met het controleren van de afvoeren of sifons, kunt u kijken of er sprake is van een verstopping. Als u de sifons reinigt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Als de geur echter blijft hangen, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is aan te raden om onmiddellijk een gekwalificeerd rioolbedrijf te bellen om het probleem op te sporen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste expertise, kennen de klappen van de zweep en maken gebruik van geavanceerde apparatuur om de klus veilig en efficiënt te klaren. U kunt rekenen op de experts, zij nemen het probleem van u over en zorgen ervoor dat het opgelost wordt zonder dat u zelf in actie hoeft te komen.

Verklaringen voor de rioolgeur in uw woning

Rioolleidingen kunnen verschillende oorzaken hebben voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Rioollucht in uw huis kan verschillende oorzaken hebben:Een mogelijke oorzaak van rioollucht in uw huis is de beschadiging of verzakking van de riolering door werkzaamheden. Hierdoor kunnen scheuren ontstaan waardoor rioollucht uw woning kan binnendringen.

Hoe ontstaat de geur: verstopping in de afvoer

Een verstopping in leidingen of afvoerputjes is vaak de boosdoener als het gaat om een vervelende rioollucht in uw huis. Een verstopte leiding kan de oorzaak zijn van een slechte afvoer van water uit uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er vervelende geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook mogelijk zijn dat het riool zelf, in plaats van een leiding, geblokkeerd is. Vraag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een verstopping in het riool. Indien dit zo is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere assistentie.

Lek in leiding

Als er een lek is in uw afvoer, kan vervuild water en de daarmee gepaard gaande vieze geur uw woning betreden. Dit kan leiden tot overlast door stank en uiteindelijk tot schade door water. Het is daarom noodzakelijk om professionele hulp van een rioleringsbedrijf in te schakelen om verdere schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat uw afvoer goed geventileerd kan worden

Een optimale ventilatie van uw afvoer is noodzakelijk. De meest gangbare methode hiervoor is een afvoerpijp op het dak van uw woning. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw woning binnenkomen.

Zorg ervoor dat de afvoerpijp goed functioneert door hem regelmatig te gebruiken

Om te voorkomen dat de rioollucht uw huis binnenkomt via de wc-afvoer, is het noodzakelijk om een waterslot te hebben. Het waterslot wordt ook wel stankslot of sifon genoemd. Als een afvoer lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot uitdrogen, wat ervoor zorgt dat de rioollucht ongehinderd uw huis binnenkomt. Door regelmatig water door de afvoeren te spoelen, kunt u voorkomen dat dit gebeurt.

Voorkom dat er een onaangename geur in uw rioolleidingen hangt

Een rioollucht in uw huis kan door diverse factoren worden veroorzaakt. Vaak ontstaan verstoppingen door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Om verstoppingen te voorkomen, is het raadzaam om regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1118

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Folstra B.V.

Folstra B.V. is jouw loodgieter in Zuid-Holland! Voor alle loodgieters-, riolerings-, CV- en dak-klussen kun je rekenen op Folstra. Met de fusie tussen de loodgietersbedrijven van Henk Folkers en Dennis Stravers ben je verzekerd van vakmanschap. Door de jarenlange ervaring haal je alle benodigde expertise in huis voor je klus. Folstra B.V. is een allround loodgietersbedrijf dat zich met een breed scala aan loodgieter gerelateerde werkzaamheden inzet voor particulieren, bedrijven, instellingen en aannemers.
Voor zowel alle kleine als grote klussen kun je contact opnemen met Folstra.


Met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en vriendelijk vakmanschap sta jij altijd centraal. Je kunt ze 24/7 bereiken!


Reviews van Folstra B.V.

Door P
Op 5 maart 2024
6

Diverse klussen laten doen. Na het plaatsen van vloer isolatie en bodem folie, zouden ze nog terug komen ter controle van eventueel condens onder de vloer. Ze moeten nog steeds langs komen. Diverse afspraken gemaakt. Ze komen geen enkele afspraak na. En dat is balen.

Door A
Op 6 april 2023
10

Veel ervaring mee, lossen problemen prima op en ook voor grote klussen en verbouwingen raad ik ze aan. Fijne communicatie en toffe gasten die ook meedenken in voordeel van de klant.

Door G.K
Op 10 maart 2023
10

Top bedrijf, goeie gasten

Door G
Op 14 februari 2023
10

Deze vakman lost alles op!

Door J.V.H
Op 13 februari 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door W.V.H
Op 18 januari 2023
10

Daklekka gerepareerd en nieuwe loodflappen aangebracht. Nu geen daklekkage meer.

Door D.T
Op 7 september 2022
10

Nadat ik al een aantal loodgieters had versleten maar het probleem (verstopte afvoer in de keuken) bleef terug komen kwam ik bij Folstra terecht. Direct installeerde zij een ander soort afvoer en was ik van de problemen af. Ook het verplaatsen en aanleggen van een nieuwe kraan en waterafvoer was geen probleem. Zeer prettige communicatie, werken snel, denken mee, zijn nauwkeurig en houden zich aan de afspraken. Heel tevreden met hun service!

Door N.N
Op 10 augustus 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door C.V.G
Op 23 juni 2022
10

Weten snel de lekkage oorzaak op te sporen en deze naar wens te verhelpen. Zijn ook nog eens hele prettige gasten in omgang. Zijn ook nog eens goed voor hun vaste klanten. Kortom echte aanrader.

Door N.S
Op 19 mei 2022
10

Folstra B.V. heeft mijn woning voorzien van radiatoren, een nieuwe CV-ketel en dit alles ook nog eens aangesloten. Gezien het werk dat ze verricht hebben (afvoer door het dak, leidingen onder de vloer en door de muur), ben ik erg onder de indruk van het tempo waarop ze dit hebben gedaan. Zorgvuldig is het ook zeker. Ik heb niets aan te merken op wat ze hebben gedaan. In de communicatie waren ze ook erg prettig. Ze gaven duidelijk aan wat de mogelijkheden waren in mijn woning. Ook stonden ze open voor input en waren ze niet te beroerd wat oude onderdelen te demonteren. Als laatste wil ik nog even zeggen dat ze erg snel reageerden en vrijwel direct aan de slag konden. Ik zou Folstra BV aan iedereen aanraden.

Door K
Op 9 maart 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door M.V
Op 2 maart 2022
10

Na contact met meerdere loodgieters gehad te hebben uitgekomen bij deze toppers. Had lekkage onder de gootsteen. Opsporen hiervan was snel gebeurt. Afspraak gemaakt om te maken en zoals afgesproken keurig gefixed. Tijdens deze reparatie kwamen de mannen er achter dat ik door verzakkingen een scheur had in de toilet afvoer naar het riool. Hier een nieuwe afspraak voor gemaakt en ook dit keurig en snel gemaakt. Was een hele klus. Straat moest open en het gaf best een rotzooi met zicht mee. Maar ook dit hebben de mannen weer keurig en schoon achter gelaten. Mocht ik weer iets hebben, zijn dit de mannen die ik bel. Mannen bedankt.

Door D.V.H
Op 1 maart 2022
10

Nieuwe cv ketel laten plaatsen. Super vakwerk geleverd

Door J.V.D.W
Op 28 februari 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door R.J
Op 2 februari 2022
10

Lekkage niet weten waar, Folstra gebeld en konden snel komen en hadden het euvel snel gevonden en gerepareerd, TOP jongens reuze bedankt, heb jullie nummer dus mocht ik weer eens een loodgieter nodig hebben weet ik jullie te vinden

Door R.P
Op 6 januari 2022
10

Wij hadden lekkage in de meterkast en wisten niet waar dit vandaan kwam. Toen de mannen van Folstra ingeschakeld en die hebben alles perfect opgespoord, opgelost en weer hersteld. Badkamer vloer moest eruit en een kamer muur en eenkoof in het trappengat moest open. Alles is perfect gerepareerd alsof er niks gebeurd is. Mannen konden snel terecht. Bedankt mannen van Folstra!

Door E.E
Op 5 januari 2022
10

Fijne partij die super snel is in contact en handelen. Denken met je mee en leveren een passende oplossing. Het geleverde werk ziet er keurig uit! Ik kan Folstra iedereen aanbevelen voor een loodgietersklus.

Door L.D.S
Op 22 december 2021
10

Behulpzaam en komt afspraken na. Zeer redelijke prijs.

Door S.V
Op 16 december 2021
10

Lekkage melding gemaakt, de volgende dag kon de loodgieter er al heen. TOP bedrijf! Top werk! snel en vriendelijk!

Door Y
Op 9 december 2021
10

In het weekeinde een lekkage gehad en contact opgenomen met Dennis van Folstra BV. Ze hebben me super snel kunnen helpen met de opsporing van de lekkage en binnen twee dagen was de oorzaak gerepareerd en alle sporen van de gevolgschade hersteld. Voor de volgende klus zal ik ze zeker weer benaderen en ik kan ze zeker aanraden!

Door I.K
Op 30 november 2021
8
Review heeft geen inhoud
Door T
Op 26 november 2021
10

Ik had een spoedgeval thuis, onze WC werkte niet meer. Zelfde dag nog gearriveerd en een compleet nieuw WC gebouwd. Vervolgens kreeg ik ook handige tips en adviezen. Dank jullie wel, heren. Ben er heel erg blij mee

Door L.H
Op 25 november 2021
10

Ik ben zeer tevreden over de heren. Alle problemen zijn goed en professioneel verholpen. Een onverwacht hardnekkige verstopping van leidingen heeft ze heel veel tijd en arbeid gekost, maar ze zijn net zo lang doorgegaan tot het opgelost was. Dit verdient echt een grote pluim en ik beveel dit bedrijf dan ook van harte bij iedereen aan.

Door J.V.D.W
Op 24 maart 2021
10
Review heeft geen inhoud
Door S
Op 10 februari 2021
10
Review heeft geen inhoud